Τα μυρμήγκια μπορεί να εντοπιστούν σε οποιοδήποτε χώρο ενώ είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του έτους. Αν εντοπίσετε ένα ή δύο μυρμήγκια γύρω από το σπίτι σας, τότε σίγουρα ο αριθμός τους θα αυξηθεί σύντομα. Αυτά τα λίγα στην αρχή μυρμήγκια είναι αυτά που ψάχνουν για τροφή ενώ κάπου εκεί κοντά υπάρχει και η φωλιά. Εάν εντοπίσουν μία καλή πηγή τροφής, τότε μεγάλοι πληθυσμοί θα εισέλθουν στο χώρο για να μεταφέρουν στη φωλιά την τροφή.

Η υπηρεσία απεντόμωσης αποτελείται από τις παρακάτω διαδικασίες

Επιθεώρηση

Οι τεχνικοί μας θα επιθεωρήσουν σχολαστικά το χώρο σας και θα προσδιορίσουν πόσο σοβαρή είναι η προσβολή από τα έντομα.

Απεντόμωση

Συνήθως για την απεντόμωση μυρμηγκιών απαιτείται μια μόνο επίσκεψη από τους τεχνικούς μας. Θα εφαρμόσουν ένα σκεύασμα σε μορφή σκόνης ή τζέλ στα σημεία εισόδου και στις ρωγμές από τις οποίες τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν στο χώρο σας.

Συμβουλές πρόληψης

Στο τέλος της εφαρμογής ο τεχνικός μας θα σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε μελλοντικές προσβολές από μυρμήγκια.

Τα μυρμήγκια αντιλαμβάνονται αυτό το δόλωμα σαν τροφή και το μεταφέρουν στη φωλιά τους.


Έτσι εξοντώνεται ο πληθυσμός τους ακόμη και στη φωλιά ενώ λόγω της τρίμηνης υπολειμματικής δράσης του δολώματος, θα ησυχάσετε για τα καλά από την συγκεκριμένη αποικία των μυρμηγκιών.

Η απεντόμωση πραγματοποιείται με αποτελεσματικά και ασφαλή σκευάσματα που έχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχει ωριαία χρέωση: οι τεχνικοί μας θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους χωρίς επιπλέον χρέωση ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο θα χρειαστεί και από τις ειδικές απαιτήσεις ενός χώρου.

Ευέλικτα ωράρια εργασίας: επιλέξτε μια ημέρα και ώρα για την εφαρμογή που ταιριάζει καλύτερα στο δικός σας πρόγραμμα.

Τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά την απεντόμωση

  • Αν έχετε κατοικίδια ζώα, θα ήταν καλύτερο να το αναφέρετε στη πρώτη μας επαφή και να πράξετε αναλόγως σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
  • Εάν έχετε σκοπό να κάνετε εργασίες καθαριότητας, είναι προτιμότερο να γίνουν πριν τη δική μας επίσκεψη.
  • Είναι προτιμότερο να μην βρίσκεστε κοντά στον τεχνικό μας εάν χρειαστεί να εφαρμόσει εντομοκτόνα με ψεκασμό . Εάν κάνει χρήση μόνο τροφοελκυστικούτζελ δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε καθόλου τον χώρο σας.
  • Όταν ολοκληρωθεί ο ψεκασμός είναι καλό να λείψετε για περίπου δύο ώρες από το χώρο.
  • Αερίστε το χώρο καλά για τουλάχιστο 15 λεπτά όταν επιστρέψετε.
  • Μη σκουπίζετε και μη σφουγγαρίζετε τους χώρους που έγινε ο ψεκασμός για τουλάχιστο 4 ημέρες. Έτσι θα επιτευχτεί η καλύτερη απόδοση των εντομοκτόνων που εφαρμόστηκαν.
  • Μάθετε περισσότερα για τα μυρμήγκια εδώ